Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Мінцифра оголошує додатковий етап подання заявок на отримання інтернет-субвенції

03/09/2021

 Оптичний інтернет - це фіксований швидкісний інтернет, але з використанням найсучасніших технологій. Його можна порівняти з електромобілем Tesla в автомобільній сфері. Оптичний інтернет — найбільш швидкий, надійний та безпечний. І саме його отримають українські села уже у 2021 році.

Проєкт «Інтернет-субвенція» —  значний крок. Він значно наближає Мінцифру до виконання однієї з їх ключових цілей. Проєкт дозволить більше 1 млн українців вперше отримати доступ до оптичного інтернету. Уже відбувся попередній збір заявок від голів ОТГ. Відслідкувати, як Мінцифра реалізує проєкт «Інтернет-субвенція», можна на дашборді — майданчику, де дані оновлюються в реальному часі.
 
30 серпня міністерство написало, що лишилося 16,2 млн грн нерозподілених коштів субвенції. Це дає змогу податися громадам, які не встигли зробити це в червні або подали заявки з помилками.
 
Головна умова участі у проєкті — це відсутність у селі оптичних мереж. Подати заявку на участь можна в Дії: https://diia.gov.ua/internet-subvenciya. Після заповнення форми голові громади залишиться лише внести свої контактні дані та підписати заявку за допомогою електронного підпису. Детальна відеоінструкція, як це зробити, — за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=YEwrPhoMvHc.
 
Отож, просимо голів громад, активізуватися, аби не втратити шанс отримати оптичний інтернет у своїх селах уже цьогоріч. Адже інтернет — це не лише спілкування з рідними та друзями, а й розвиток населених пунктів та дистанційна робота чи навчання, що безцінно в умовах пандемії COVID-19.
 
 

Всі новини →