Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Юридичні аспекти працевлаштування осіб з інвалідністю

30/09/2021

 29 вересня 2021 року безробітні особи з інвалідністю, які перебувають на обліку у Вітовській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості  взяли участь у тренінгу «Юридичні аспекти працевлаштування осіб з інвалідністю, в т.ч. молоді» з використанням платформи ZOOM за участю юриста ГВО «Національна асамблея людей з інвалідністю України» Олега Полозюка. 

         На ZOOM-зустрічі було висвітлено безліч питань щодо підбору роботи для людей з інвалідністю, особливості організації зайнятості , загальні особливості, які необхідно враховувати роботодавцю при прийомі на роботу особу, яка має певні фізичні вади по здоров’ю. Також було розглянуто такі правові документи - ст.19,20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю», ст. 42,43 Конституції України, Конвенція про права осіб з інвалідністю та ст. 26 Кодексу Законів про Працю. Безробітні переглянули відеоролики прикладів успішної самозайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями за професіями «швачка» та «манікюрник».
 
        Дуже хочеться сподіватися , що даний тренінг допоміг вмотивувати та узнати юридичні аспекти працевлаштування  осіб з інвалідністю, які допоможуть в подальшому житті почувати себе впевнено! Дякуємо організаторам за змістовну та корисну інформацію!
 

Всі новини →