Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Цифрові документи та послуги в Дії

29/09/2021

Дія — це портал та застосунок, де можна отримати всі послуги онлайн: швидко та зручно.
 
  Дія – це єдиний бренд, що об’єднує мобільний застосунок з доступом до цифрових документів громадян та єдиний портал державних послуг і сервісів для населення і бізнесу, що надається онлайн. 
 
Цифрові документи у Дії мають таку ж юридичну силу, як і їхні пластикові чи паперові аналоги.
 
Миколаївський район цілеспрямовано розвивається в цьому напрямку. В деяких новостворених територіальних громадах, таких як Коблівська громада(колишній Березанський район)  чи Костянтинівська сільська громада (колишній Новоодеський район) вже використовують QR-код. Для прикладу відділом Центру надання адміністративних послуг Радсадівської сільської ради створено QR-код за яким можна отримувати електронні копії цифрових документів користувачів Дія на свою електронну пошту. Таку інформацію  розміщено на інформаційному стенді Центру надання адміністративних послуг та офіційному сайті сільської ради. 
 
Тепер не обов’язково ксерити копії документів чи заповнювати бланки. За допомогою Дія.QR можна ділитися необхідними документами онлайн. Нікому не потрібно робити технічну інтеграцію та купувати обладнання — потрібно в кабінеті на порталі Дія згенерувати QR-код та роздрукувати його. Людина сканує QR-код та дає згоду на шеринг документів. Важливо, що ніхто не зможе вимагати від клієнта додаткові копії документів і надлишкові копії даних. Також у Дії можна побачити історію шерингів: коли, скільки разів і з ким ділилися цифровими копіями документів.
 
Тож сподіваємося найближчим часом всі громади, приєднаються до роботи з додатком Дія.QR-код, адже це не лише полегшить роботу, а й зекономить Ваш час.

 

Всі новини →