Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Е-паспорт громадянина України та е-паспорт для виїзду за кордон в додатку Дія

23/09/2021

  Враховуючи темпи розвитку Інтернету, можна сміливо сказати, що сьогодні за допомогою Інтернету можна виконувати більшість операцій необхідних у повсякденному житті. Цифрові документи в Дії — це перший великий крок і справжній прорив світового рівня. Це зручно, а головне — безпечно

23.08.2021 року набрав чинності Закон України  від 30.03.2021 №1368/IX «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», який дає право громадянам України використовувати е-паспорта громадянина України та е-паспорта для виїзду за кордон. 
 
Та головне, що сьогодні наші громадяни мають можливість передавати електронні копії зазначених документів з використанням мобільного застосунку Порталу Дія. 
 
Дані документи пред’являються особою замість та без додаткового пред’явлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, документів про реєстраційний номер облікової картки платника податків, про місце проживання. Електронні копії е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон можуть подаватися та застосовуватися у таких самих випадках, коли законодавством передбачено подання та застосування копій паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
 
Дійсність паспорта в Дії можна перевірити через QR-код, який діє три хвилини. Завдяки цьому підробити, викрасти чи забути паспорт неможливо. А перевірити його дійсність кожен може через свій смартфон. Це принцип people to people, який Мінцифра впроваджує під час запуску всіх  послуг. Щоб розширити функціонал цифрових паспортів, Мінцифра запустила шеринг документів. Це функція, яка замінює ксерокси та сканери. Цифрова копія потрапляє з вашого смартфона одразу в систему запитувача. 
 
Якщо у вас не приймають Дію, то зверніться до служби підтримки -  https://chat.diia.gov.ua/. Розкажіть, де це сталося, за яких обставин. Команда впровадження розбереться в ситуації та виправить її. 
 
Великі зміни розпочинаються з маленьких кроків.
 
 

Всі новини →