Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Безоплатна комп’ютерна допомога для вчителів та школярів

21/09/2021

 Протягом останніх двох десятків років, відбувається процес переходу від  традиційного навчання до навчання на базі комп’ютерних технологій. Це стало можливим здебільшого з розвитком мережі Інтернет, що дало можливість  пересилати необхідну кількість динних з одного кінця світу в інший, вільно вести дискусії з іншими користувачами мережі в online режимі і розміщувати інформацію на Інтернет-сайтах, роблячи її доступною для всіх бажаючих. 

Сучасні інформаційні технології дають змогу підвищити та вдосконалити ефективність освітнього процесу.
 
Міністерство цифрової трансформації України запускає безоплатну комп’ютерну допомогу для вчителів шкіл завдяки компанії SUPPORT.UA.
 
Це дасть нові можливості для вчителів:
Вчителі зможуть ефективно налаштувати та підготувати комп’ютерне обладнання, проконсультувавшись із фахівцями. 
Вчителі зможуть отримувати безоплатну комп'ютерну допомогу впродовж навчального року, із покроковим вирішенням проблем і порадами, як уникнути їх у майбутньому.  
Вчителі зможуть отримати експертні консультації щодо роботи комп’ютерного обладнання у Viber-чаті «Дія.Цифрова освіта - чат».
 
      В разі виникнення  проблем із встановленням чи використанням програм, чи будь-яких інших питань спеціалісти SUPPORT.UA допоможуть вирішити в телефонній розмові або дистанційно, під’єднавшись до пристрою користувача за допомогою програми TeamViewer. Для цього необхідно зайти на портал https://education.support.ua та залишити заявку. 
 
А ось як ефективніше організовувати заходи, зберігати та створювати файли, автоматично оцінювати завдання учнів та результативно організовувати роботи в групах допоможе освітній серіал «Цифрові навички для вчителів», який можна знайти за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-iz-tsyfrovoi-hramotnosti-dlia-vchyteliv
 
Також в додатку Дія є достатньо цікавих освітніх серіалів для школярів, наприклад «Нові цифрові професії». Кожен школяр мріє про успішну кар'єру, багато хто приглядається до нових, ще вільних ніш ринку праці. Вчителі і батьки не завжди можуть точно відповісти, що ж воно таке, той діджитал.. На які предмети звертати посилену увагу, які навички розвивати, як почати перші кроки в цифрових професіях та врешті — що кожна з них означає і як може проходити типовий день на такій посаді. Саме на ці та багато інших запитань можна знайти відповіді впродовж освітніх серіалів. 
 
Ефективність самостійного навчання, більше, ніж інших форм освіти, залежить від способів надання навчальних матеріалів, контролювання роботи і контактування з викладачем. Тому, рекомендуємо переглянути освітні серіали та пройти тестування, для цього необхідно перейти за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses. За результатами складання тестування буде надано сертифікати.
 
       
 

Всі новини →