Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Гід з державних послуг

02/09/2021

 Сьогодні цифровізація світу – неминучий процес, майбутнє за онлайн-технологіями. Тому вже понад рік команда Мінцифри будує цифрову державу. Створюють зручні державні сервіси, які спрощують життя українців. Без бюрократії, безкінечних черг до державних органів, хабарів за довідки та виписки.

Мінцифра прагне зробити життя українців легшим і простішим, тому було важливо створити єдине джерело повної, достовірної та уніфікованої інформації, яке б дозволило людям орієнтуватись серед великої кількості державних послуг.
Раніше в Україні не було єдиної платформи, де можна було б дізнатися про будь-яку державну послугу у зручній формі, Так 27 серпня 2020 року Міністерством цифрової трансформації України було запущено своєрідного путівника для користувачів - Гіду з державних послуг – порталу з інформацією про всі послуги, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, який розміщено на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг "Портал Дія" та доступний за посиланням https://guide.diia.gov.ua.
Гід з державних послуг - це єдиний офіційний ресурс, якій містить інформацію про всі державні послуги в Україні, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Інформацію про послуги розподілено за 17 категоріями залежно від сфери діяльності. Серед найпопулярніших категорій — соціальний захист, громадянство та міграція, діяльність бізнесу та громадських формувань, сфера інтелектуальної діяльності, фінанси та податки.
Гід є офіційним джерелом про державні послуги в Україні. Якщо орган виконавчої влади чи місцевого самоврядування при наданні певної послуги вимагатиме довідку, яку не згадано на Гіді, посилання на Гід є аргументом для громадян — не надавати відповідні документи.
Для вашої зручності ось добірка найнеобхідніших державних послуг для територіальних громад - https://thedigital.gov.ua/news/poslugi-na-gidi-dlya-teritorialnikh-gromad


 
Територіальним громадам:
 
Пропонуємо громадянам більш активно користуватися онлайн порталом «Дія» для отримання державних послуг.
 

Всі новини →