Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Комісійні перевірки стану готовності закладів освіти до нового навчального року

25/08/2021

Кожного серпня відділами освіти утворюються робочі групи з обстеження закладів освіти щодо стану готовності до нового навчального року. Цей рік не став виключенням. На виконання протокольного рішення за результатами селекторної наради під головуванням Заступника Керівника Офісу Президента України К. Тимошенка від 20.07.2021, з метою визначення необхідних заходів щодо створення належних умов перебування, навчання та харчування дітей,  представники Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області взяли участь в роботі відповідних комісій, організованих виконавчими органами управління у сфері освіти місцевих рад.

Так, на території Ольшанської, Веснянської, Нечаянської, Радсадівської та Степівської територіальних громад перевірками охоплено 57 закладів освіти. Спеціалісти Держпродспоживслужби інспектували дотримання санітарного законодавства і законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів. Зокрема, зверталася увага на положення Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 24.03.2016 № 234, Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205, Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, затверджених наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532, Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 17.04.2006 № 298/227 тощо.
 
В ході обстежень керівникам закладів освіти надано методично-консультаційну допомогу щодо усунення недоліків та запропоновано до 1-го вересня вжити заходів для завершення підготовки до нового 2021-2022 навчального року.

 

Всі новини →