Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Міні-ярмарок вакансій – найоптимальніший спосіб як найшвидше укомплектувати вільні робочі місця.

30/06/2021

Державна служба зайнятості, виконуючи на ринку праці посередницькі функції, допомагає роботодавцям отримати кваліфіковану робочу силу, а шукачам роботи — знайти потрібного роботодавця, а отже і робоче місце.

Ефективною формою поєднання інтересів обох сторін є проведення міні-ярмарок вакансій. У рамках такого заходу роботодавець презентує підприємство, перелік актуальних вакансій, характер та режим роботи, умови оплати праці, специфіку виконання робіт та вимоги до претендентів за кожною із заявлених вакансій.

У свою чергу, шукачі роботи під час ярмарок вакансій з перших вуст отримують інформацію про підприємство, наявність вільних робочих місць, можливість особисто презентувати себе роботодавцю та отримати відповіді на запитання, що пов'язані з працевлаштуванням.

Важливим аспектом ярмарок та міні-ярмарок є  безпосереднє спілкування роботодавців з безробітними, що дає бажаний результат: роботодавці отримують необхідних працівників, а шукачі роботи — відповідну роботу. 

Так, 30 червня, на замовлення  ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” у приміщенні Вітовської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості було проведено міні-ярмарку вакансій для зареєстрованих безробітних за посадами: “економіст”, “машиніст тепловоза”, “лікар-терапевт цехової лікарської дільниці”. На заході були присутні 11 безробітних осіб, які перебувають на обліку в Миколаївській обласній службі зайнятості.
     Начальник відділу розвитку підготовки персоналу та кадрового забезпечення ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” Кривохижа Оксана Іванівна ознайомила безробітних з характеристиками заявлених вакансій, вимогами роботодавця до кандидатів. У ході заходу присутні отримали вичерпані відповіді на запитання щодо
обсягів роботи за запропонованими посадами, строків відпустки, роботи у вихідні дні, можливості отримання премій та інших заохочувальних виплат.

Була звернута особлива увага на можливостях програми для молоді “Нове покоління”. Програма оновлення та омолодження кадрового складу підприємства «Нове покоління» має на увазі  прийом випускників вищих навчальних закладів профільного напрямку на стажування для заміни фахівців, що йдуть на пенсію.

По закінченні  міні-ярмарки присутнім було надано всю інформацію для подальшої  співбесіди у керівництва.

Оксана Іванівна висловила подяку спеціалістам філії за надану можливість у підборі працівника та наголосила на подальшій співпраці.

Всі новини →