Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Забезпечення рівних можливостей для працівників (у тому числі, осіб з інвалідністю) при прийнятті на роботу – позитивний імідж організації та сучасного керівника

18/06/2021

Рівність можливостей – це фактична можливість користування правами й свободами людини незалежно від їх особливостей. Національна стратегія у сфері прав людини направлена на формування у світогляді людей ідеї неприпустимості соціальної та ґендерної дискримінації у суспільстві та передбачає здійснення заходів щодо подолання її у всіх проявах.
 
17.06.2021 року у Вітовській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості, з метою забезпечення рівних прав у сфері трудових відносин,  відбувся семінар з роботодавцями району. Директор Вітовської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Тетяна Лукашук висвітлила норми міжнародного законодавства  щодо принципу рівноправності, навела приклади програм європейських країн щодо забезпечення  рівності прав людини. Увагу учасників було акцентовано на обов’язковості забезпечення рівності прав кандидатів  на вакансії при прийомі на роботу та заборону необґрунтованої відмови, які закріплені Конституцією України та законодавством про працю, відповідальності за порушення законодавства. Роботодавцям були презентовані сучасні послуги служби зайнятості щодо сприяння укомплектуванню кадрами підприємств, які передбачають безумовне дотримання принципів недискримінації для різних соціальних груп людей.
 
В заключному слові Тетяна Лукашук наголосила на тому, що головним та найважливішим ресурсом для нашої країни є люди, і ціннісні стандарти суспільства повинні будуватись на пріоритеті прав людини, створенні рівних можливостей, взаємної поваги й терпимості.
 

Всі новини →