Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Як служба зайнятості допомагає відкрити власну справу

14/06/2021

В приміщенні Миколаївської районної філії Миколаївського ОЦЗ відбувся профконсультаційний груповий захід на тему «Підприємництво -  відповідальний бізнес».
 
Метою даного заходу було орієнтування осіб з числа безробітних філії на самозайнятість, відкриття власної справи та отримання нової спеціальності. 
 
Адже залучення зареєстрованих безробітних до організації підприємницької діяльності – одна з активних форм підтримки безробітних, яка здійснюється державною службою зайнятості в разі відсутності на ринку праці підходящої роботи.
 
 Розпочав захід директор філії Олександр Ткачук проінформувавши присутніх про послуги служби зайнятості, можливості перекваліфікації та професійного навчання під замовлення роботодавця; про можливість отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово для відкриття власної справи.
 
Оксана Пондор – провідний фахівець філії, в свою чергу зробила акцент на перенавчанні осіб під конкретну бізнес-ідею та пристосування і надання всіх необхідних умов для роботи.
 
Механізм відкриття власної справи за сприяння служби зайнятості є послідовним та поетапним процесом. Шукачам роботи, які виявили інтерес до самозайнятості пропонується пройти профорієнтаційне тестування на визначення підприємницького потенціалу.

Всі новини →