Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

14 червня, відзначається Всесвітній день донора

14/06/2021

Щороку, 14 червня, відзначається Всесвітній день донора крові – міжнародний день, започаткований у травні 2005 року в ході 58-ої сесії Всесвітньої Асамблеї охорони здоров’я. 14 червня 1868 року народився австрійський імунолог Карл Ландштейнер, який у 1930 році був нагороджений Нобелевською премією за відкриття груп крові, що дозволило зробити переливання крові звичайною медичною процедурою. День 14 червня був спільно обраний ВООЗ, Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним товариством переливання крові і Міжнародною федерацією донорів крові як Всесвітній день донора крові. 
Це день світової шани і вдячності людям, які, добровільно і безкоштовно здають кров, рятуючи мільйони життів. Щосекунди у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові, адже, незважаючи на сучасні технології, замінника людської крові й досі не винайдено.  Донорство - це не професія, це вибір кожного, це склад душі та внутрішнє покликання. Донори – це справжні дарувальники життя, оскільки саме слово «донор» по-латинськи означає «дарувати». Мабуть, немає найбільш благородної справи, ніж рятувати життя тих, хто потребує допомоги! 
Вітаємо всіх почесних донорів: спасибі вам за те, що ви даруєте людям надію на порятунок, бо життя людини – найвище благо на землі, а порятунок його – найвища честь для тих, хто долучається до цього. Будьте завжди здорові та горді з того, що подарували життя не одній людині.

 

Всі новини →