Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

«Шляхи подальшого вдосконалення співпраці центру зайнятості із кадровими службами, спрямованої на зміцнення кадрового потенціалу підприємств, у тому числі тих, на яких працюють особи з інвалідністю»

21/05/2021

19 травня 2021 року у Вітовській районній філії Миколаївського обласного центру зайнятості відбувся семінар для представників кадрових служб підприємств за темою «Шляхи подальшого вдосконалення співпраці центру зайнятості із кадровими службами, спрямованої на зміцнення кадрового потенціалу підприємств, у тому числі тих, на яких працюють особи з інвалідністю».

Відкрила семінар директор районної філії - Тетяна Лукашук, яка  наголосила, що головна мета служби зайнятості — щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни. Звернула увагу, що служба зайнятості завжди мала принципову позицію, пропонуючи шукачам роботи лише легальні вакансії. 
Провідний юрисконсульт Оксана Покровська акцентувала увагу присутніх, що у своїй професійній діяльності потрібно керуватися та неухильно дотримуватися вимог Кодексу законів про працю України, нагадала про адміністративну відповідальність, передбачену за порушення роботодавцем законодавства про працю. Наголосила, що основою соціальної та правової захищеності працівника та роботодавця є офіційне оформлення трудових відносин. 
В ході семінару провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Наталя Киричук наголосила, що головною метою служби зайнятості незмінно залишається максимальне поєднання інтересів роботодавців та працездатного населення, сприяння легалізації найманої праці та працевлаштування шукачів роботи. На сьогодні клієнтом служби зайнятості номер один є роботодавець. Служба зайнятості надає роботодавцям широкий спектр послуг щодо підбору персоналу абсолютно безкоштовно, а саме:
- вивчення потреб роботодавців та надання допомоги щодо укомплектування персоналом шляхом підбору необхідних працівників, у тому числі із застосуванням методів рекрутингу;
- сприяння укомплектуванню кадрами роботодавців, які працюють за пріоритетними видами діяльності, шляхом надання компенсації єдиного соціального внеску за умови працевлаштування безробітних на нові робочі місця та певних категорій безробітних; 
- інформування та консультування роботодавців про стан ринку праці, про організацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців під конкретні робочі місця як у навчальних закладах, так і безпосередньо на виробництві, щодо впровадження певних норм законодавства про працю і зайнятість, державне соціальне страхування на випадок безробіття, в т.ч. при вивільненні працівників, з питань працевлаштування громадян, які потребують соціального захисту і не здатні конкурувати на ринку праці;
- задоволення потреб роботодавців у робочій силі при виконанні певних видів робіт, які потребують тимчасових працівників;
- допомога в оперативному підборі необхідних кадрів шляхом представлення вакансій для потенційних працівників в ході проведення ярмарок вакансій, презентації роботодавців, сприяння у проведенні роботодавцями співбесід із кандидатами на робочі місця, розміщення в центрах зайнятості у Паспортах підприємств відомостей про підприємства, їх історію, продукцію, що вони випускають, соціально-економічне становище тощо, інформації про вакансії;
- проведення семінарів для керівників підприємств та представників кадрових служб.
Звернуто особливу увагу на активне впровадження службою зайнятості   дуальної форми навчання, що передбачає поєднання навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях. Перевагами такого навчання є зміцнення зав'язків навчання з виробництвом, визначення провідної ролі  та підвищення відповідальності роботодавців за якість підготовки робітничих кадрів.  
Крім цього, наголошено на необхідності своєчасного подання інформації про попит на робочу силу (вакансії) за формою 3-ПН.
Наприкінці заходу роботодавців закликано до плідної співпраці з метою ефективного задоволення потреб в кваліфікованих кадрах як самих роботодавців, так і безробітних осіб, шукаючих достойну роботу з офіційним працевлаштуванням та гідною заробітною платою. 
  
Директор Т. ЛУКАШУК
 

Всі новини →