Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Будні служби у справах дітей

19/05/2021

 Відповідно до чинного законодавства завершена реорганізація служби у справах дітей Миколаївської районної державної адміністрації. В ході реорганізації згідно з наказом Міністерства соціальної політики України від 06.02.2021  48 «Про затвердження Примірного порядку передання документації щодо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, від служб у справах дітей районних державних адміністрацій до служб у справах дітей виконавчих органів міських рад, сільських та селищних рад» затверджені списки 14 категорій дітей по об’єднаному Миколаївському району.

Тобто, створена база даних дітей, що перебувають на первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій та проживають на території територіальних громад; дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, майно яких, що належить їм на праві власності (користування); дітей, узятих на облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; дітей, що перебувають на обліку дітей, які можуть бути усиновлені; усиновлених дітей, за умовами проживання та виховання яких здійснюється нагляд; дітей, що отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; а також - прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу та осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

 

          На сьогодні загалом на обліку в службі у справах дітей перебуває 546 дітей, у т. ч. 54 дитини, які знаходяться на вихованні у 8 дитячих будинках сімейного типу, та 52 дитини – в 27 прийомних сімях.

         За цими строками стоїть кропітка робота щодо недопущення упущення з під контроля хоча б однієї дитини з будь-якої категорії.

 

 

         Хочу подякувати всім своїм співробітникам, колишнім працівникам служби у справах дітей, працівникам служб, які приєдналися до нашої оновленої служби, та юридичному відділу апарату районної державної адміністрації за підтримку та всебічну допомогу в організації належної роботи.

         Зокрема хочу висловити велику подяку керівникам господарств: ПСП «Аскер» Іванову Г.В., ТОВ «Добробут» Тетенькіній Т.В., ТОВ «Нива Весняне» Худенку  О.Ю,  ФГ «Діброва» Протченку С.Г. за надання фінансової підтримки для становлення нової Служби Миколаївського району. Ваша допомога безцінна, це сто відсотків.

        Дуже радію з того, що в роботі можна вже в повній мірі приділяти увагу справі, яка безпосередньо стосується соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розвитку сімейних форм виховання та форм виховання, наближених до сімейних, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з питань провадження діяльності з усиновлення та інших.

        Розпочато підписання договорів про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомних сім'ях та організацію діяльності дитячих будинків сімейного типу.

        З метою перевірки умов влаштування, утримання, виховання, навчання 14 (чотирнадцяти) дітей  нашого району 18 травня 2021 року служба відвідала Мішково-Погорілівську санаторну загальноосвітню школу-інтернат І-ІІІ ступенів Миколаївської обласної ради.

        З керівником закладу Шияном Володимиром Петровичем визначились щодо спільних дій відносно прискорення розгляду однієї з судових справ, яка знаходиться у впровадженні Миколаївського районного суду, та на контролі в Міністерстві соціальної політики України. Ознайомились з матеріально-технічною та учбовою базою інтернатного закладу.

          Крім того, цього ж дня під супроводом працівників нашої служби та спеціаліста захисту дітей Шевченківської сільської ради відбулось знайомство з потенційними батьками-вихователями з дітьми, які знаходяться в КЗ «Березківський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа-інтернат-ліцей І-ІІІ ступенів» Миколаївської обласної ради.

          Бажаю всім доброго здоровя! Працюємо… Далі буде…

                                                                                                  Тетяна ОВСІЄВСЬКА

Всі новини →