Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Семінар-навчання з питань впровадження системи НАССР та дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації харчування в харчоблоках закладів освіти Шевченківської громади

29/04/2021

Відділом, освіти, молоді та спорту Шевченківської сільської ради спільно з Вітовським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби у Миколаївській області, 27 квітня 2021 року проведено семінар-навчання з питань впровадження системи НАССР та дотримання санітарно-гігієнічних вимог при організації харчування в харчоблоках закладів освіти Шевченківської громади.

У семінарі взяли участь начальник Вітовського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Миколаївській області – Горовий Петро Юрійович, лікар ветеринарної медицини Вітовського р-ну, Білопольська Таміла Петрівна, директори та медичні працівники закладів освіти Шевченківської громади (Любимирівський НВК, Мирнівський НВК, Центральний ЗЗСО І-ІІІ ст., Новокиївський ЗЗСО І-ІІІ ст, Знам’янський ЗЗСО І-ІІ ст, Вавилівський ЗЗСО І ст., Миколаївський ЗЗСО І-ІІІ ст., Центральний ЗДО, Новокиївський ЗДО, Знам’янський ЗДО, Вавилівський ЗДО «Янголятко», Миколаївський ЗДО «Журавлик»).
Перед початком семінару, Гончаренко Т.Ю, начальник відділу освіти та Горовий П.Ю., начальник Вітовського районного управління ГУ Держпродспоживслужби, обговорили подальші плани щодо впровадження НАССР в закладах освіти.
У ході семінару, Горовий П.Ю. наголосив, що введення системи НАССР у закладах освіти є обов`язковою умовою для гарантування безпечного харчування дітей. Крім того, принципи НАССР дають впевненість і гарантію, як керівництву так і споживачам, у дотриманні санітарних та гігієнічних норм при організації харчування в садках і школах. Тому, згідно законодавчим вимогам, система управління безпечністю повинна впроваджуватись обов`язково. Білопольська Т.П., детально розповіла про етапи розробки та обов`язкове впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) закладах освіти.
Після завершення семінару спеціалісти районного управління ГУ Держпродспоживслужби відповіли на численні запитання керівників закладів.

Всі новини →