Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

До уваги розпорядників та одержувачів бюджетних коштів Миколаївського району Миколаївської області!

29/04/2021

УДКСУ у Миколаївському районі Миколаївської області наголошує на необхідності безумовного дотримання встановленого порядку та термінів подання фінансової і бюджетної звітності бюджетних установ, а також подання такої звітності у повному обсязі!

Так, як за результатами прийняття та зведення звітності розпорядників та одержувачів бюджетних коштів за І квартал 2021 року спостерігались не поодинокі випадки подання звітності як із порушенням встановлених термінів її подання, так і звітності, що подавалась не у повному обсязі, а також наявні випадки невідповідності даних, наведених у фінансовій і бюджетній звітності бюджетних установ, даним бухгалтерського обліку.

В умовах досить стислих термінів зведення та подання консолідованої звітності головними розпорядниками бюджетних коштів, порушення викладені вище, унеможливлюють вчасне та достовірне відображення даних фінансовій і бюджетній звітності не лише по окремим установам, а і в цілому по району та області.

Одночасно наголошуємо, що за порушення бюджетного законодавства учасниками бюджетного процесу, а саме ст. 116 Бюджетного кодексу України, Управлінням Державної казначейської служби України, згідно ст. 117 Бюджетного кодексу України, до учасників бюджетного процесу будуть застосовуватися заходи впливу.

Відповідальність за достовірність даних, наведених у фінансовій та бюджетній звітності, несе розпорядник бюджетних коштів, який склав таку звітність. Зокрема, за відсутність бухгалтерського обліку або ведення його з порушенням установленого порядку, внесення неправдивих даних до фінансової звітності, неподання фінансової звітності.

І наостанок, якщо після підписання та подання Казначейству звітності були виявлені помилки та є необхідність в деяких уточненнях такої звітності, необхідно звернутись до УДКСУ Листом, у якому вказати причини повернення та які саме форми звітності є необхідність уточнити.       

Всі новини →