Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

26 квітня – День пам’яті Чорнобильської трагедії

26/04/2021

 26 квітня – це не лише національний, але й міжнародний день пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

У Миколаївському районі на сьогодні перебуває 857 осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них - 219 ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. За рахунок коштів державного бюджету по соціальним програмам для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи у 2021 році, станом на 23 квітня, профінансовано 309 980,27 грн.

У цей день вшануймо ліквідаторів, за їх сміливість та відвагу.

Ми маємо ніколи не забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь. Завдяки героїзму та мужності ліквідаторів ми маємо сьогодні можливість спостерігати навколишню природну красу, бачити як ростуть наші діти й онуки, живемо, насолоджуємося життям та мріємо про щасливе майбутнє.

Подяка героям, вшанування загиблих, турбота та допомога постраждалим – це те найменше, що ми можемо і мусимо зробити. У цей день щиросердечно дякуємо ліквідаторам за їхній подвиг та щиро бажаємо міцного здоров’я, бадьорості духу, родинного щастя, миру і благополуччя!

 

Всі новини →