Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

УВАГА! РОЗПОЧАТО ВЕСНЯНИЙ ПРИЗОВ – 2021

09/04/2021

1 квітня розпочався призов громадян на строкову військову службу відповідно до Указу Президента України від 24.02.2021 № 71/2021 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році”. Основними завданнями під час проведення чергового призову, як і раніше, є недопущення зниження якісної характеристики призовного ресурсу, який направляється для комплектування військ (сил).

Слід зазначити, що відповідно до статті 7 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 17.06.2020 року №720-ІХ виконання військового обов'язку громадянами України забезпечують державні органи, органи місцевого самоврядування, утворені відповідно до законів України військові формування, підприємства, установи і організації незалежно від підпорядкування і форм власності в межах їх повноважень, передбачених законом, та районні (об'єднані районні), міські (об'єднані міські) військові комісаріати (далі - районні (міські) військові комісаріати), військові комісаріати Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя, а також територіальні центри (в Автономній Республіці Крим, областях, місті Києві) та філіали (в районах та містах) комплектування військовослужбовцями за контрактом.

Відповідно до підпункту 5 статті 24 Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» від 7 грудня 2016 р. № 921, з метою забезпечення персонально-первинного обліку призовників і військовозобов'язаних виконавчі органи сільських (селищних) та міських рад здійснюють оповіщення на вимогу районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки призовників і військовозобов'язаних про їх виклик до районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і забезпечення їх своєчасного прибуття.

 

Вік призовників: 18-27 років. Термін служби для солдатів і матросів, сержантів і старшин − 1,5 року. Для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти магістр − 12 місяців.

Нагадуємо, що відповідно вимог пункту 8 статті 15 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» після набрання чинності Указу Президента України щодо проведення чергового призову:

- призовники, яким надійшла повістка територіального центру комплектування та соціальної підтримки на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов'язані прибути в пункт і у строк, зазначені в повістці;

- у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України;

- призовники, які змінили місце проживання, зобов’язані в семиденний строк прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за новим місцем проживання для взяття на військовий облік.

 

Відповідно до частини 1 статті 42 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" керівники, інші посадові особи органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також підприємств, установ та організацій незалежно від підпорядкування і форм власності та громадяни України, винні у порушенні порядку військового обліку, допризовної підготовки, приписки до призовних дільниць, призову на строкову військову службу, проходження служби у військовому резерві, проходження зборів, мобілізаційної підготовки та мобілізаційної готовності, прибуття за викликом до військового комісаріату, а також у вчиненні інших порушень законодавства про військовий обов'язок і військову службу, несуть відповідальність згідно із законом.

 

Військовослужбовці строкової служби, навіть за власним бажанням, в район проведення Операції Об’єднаних Сил не направляються.

 

Всі новини →