Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

УВАГА! Село Галицинове в зоні нагляду по грипу птиці з 03 квітня 2021 року

07/04/2021

Відповідно до СОП № 1403 від 02.04.2021 на території Балабанівського лісу м. Миколаєва зареєстровано спалах вірусу пташиного грипу А1субтипу Н5 - однієї з небагатьох найнебезпечніших інфекцій, здатних завдати державі значних економічних збитків в тому числі через обмеження або повну заборону міжнародної торгівлі та можливість виникнення пандемії «пташиного грипу» з тяжкими наслідками в людей.

В цих умовах, надзвичайно важливим є своєчасне виявлення, встановлення діагнозу та запровадження заходів щодо запобігання та поширення хвороби.
 
Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миколаївській міській раді від 03.04.2021 № 2, визначено неблагополучною щодо грипу птиці територію лісного масиву Балабанівського лісу.
 
Встановлено буферну зону радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої ввійшов мкр Балабанівка, Корабельного району, м. Миколаєва.
 
Встановлено зону нагляду - територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку до якої ввійшла територія мкр Мала Корениха, Заводського району, м. Миколаєва; с. Галицинове, с. Козирка, с. Стара Богданівка, с. Новобогданівка, с. Зарічне, с. Радісний Сад, Миколаївського району, Миколаївської області.
 
Однією з беззаперечних умов щодо ліквідації та недопущенню розповсюдження вірусу грипу є постійний моніторинг території на предмет наявності хворої або загиблої птиці.
 
 
У разі захворювання птиці звертайтесь до Вітовської районної державної лікарні або Вітовського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області тел. 0512-64-41-47

Всі новини →