Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Чому важливо дотримуватись правил миття рук?

05/03/2021

Респіраторні вірусні інфекції, такі як коронавірусне захворювання (COVID-19), поширюються, коли слиз або краплі, що містять вірус, потрапляють у ваш організм через очі, ніс чи горло. Найчастіше це відбувається через ваші руки. Руки – це також один із найпоширеніших способів поширення вірусів від однієї людини до іншої.

Під час глобальної пандемії один з найдешевших, найпростіших та найважливіших способів запобігти поширенню вірусу – частіше мити руки з милом.

Мити руки потрібно ретельно, з використанням бажано рідкого мила не меньше 20-30 секунд. Важливо насухо витирати руки після миття, так як мікроби легше поширюються з мокрої шкіри, ніж із сухої. Паперові рушники – найефективніший спосіб видалення мікробів, щоб вони не поширювались на інші поверхні.

Після ретельного миття рук використовуйте санітайзер/атисептик, що містить принаймні 60%-70% спирту, наносити його на сухі руки та тирати не меньше 30 секунд, щоб протерти руки повністю. Лише антисептики варто використовувати тільки тоді, коли немає змоги вимити руки – наприклад, в автомобілі або на прогулянці. Візьміть до уваги, що санітайзери рекомендовано використовувати тільки тоді, коли на руках немає видимого бруду.

Така проста гігієнічна процедура, як миття рук, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним.

З повагою, Березанське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області. 

Всі новини →