Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській райдержадміністрації

03/03/2021

03 березня 2021 року проведено чергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації за участю заступника голови райдержадміністрації, заступника голови комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській райдержадміністрації Олени Іванової.

Основні питання, які розглядались на засіданні:

  • про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 16 лютого 2018 року №37-р "Про заходи щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків на території Миколаївської області". Стан гідроспоруд та водопідйомних гребель на території району;

  • про стан реалізації державної політики у сфері цивільного захисту щодо мінімізації загроз пов’язаних з наявністю на окремих територіях Миколаївського району вибухонебезпечних предметів часів минулих війн;

  • про проведення заходів на території району щодо забезпечення дотримання вимог чинного законодавства України, у тому числі з питань пожежної безпеки, суб’єктами господарювання, що надають послуги з проживання та/або утримання людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших громадян групи ризику. Про дотримання вимог чинного законодавства України з питань пожежної безпеки в закладах охорони здоров’я району, в яких є кисневі магістралі;

  • про додаткові заходи щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Миколаївської області.

Розглянувши перше питання порядку денного, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дійшла висновку, що в цілому структурні підрозділи райдержадміністрації, об’єднані територіальні громади, підприємства, установи та організації готові до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2021 році.

Селищним, сільським радам рекомендовано забезпечити виконання плану заходів щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків на території Миколаївського району.

По другому питанню суб’єктам господарювання всіх форм власності, які надають соціальні послуги особам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим групам ризику, рекомендовано із урахуванням запропонованих приписами заходів та попередньо виявлених порушень співробітниками Миколаївського районного сектору Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, вжити вичерпних заходів щодо усунення їх у найкоротші строки.

Відповідно до рішення регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації з 01 березня  2021 року на території Миколаївської області встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки.

Виконання прийнятих рішень знаходиться на жорсткому контролі місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Миколаївській райдержадміністрації.

Всі новини →