Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Звернення голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма до представників місцевої влади

19/01/2021

Хочу, щоб ви почали активну роз'яснювальну роботу”, - голова ОДА звернувся до представників місцевої влади
В понеділок, 15 січня, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім та голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва провели відеоселекторну нараду із представниками місцевої влади та громад в рамках процесу створення платформи знань про сучасний відкритий ринок природного газу в Україні та проведення активної роз'яснювальної роботи про можливість зміни постачальника газу.
У нараді також взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Кузьмін, заступник голови Миколаївської обласної ради Володимир Фроленко, заступник міського голови Дмитро Лазарев, в. о. начальника відділу з питань організації надання адміністративних послуг ОДА Марія Непомняща та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.
На нараді було висвітлене питання підписання Меморандуму про співробітництво між Миколаївською обласною державною адміністрацією, Миколаївською обласною радою та ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».
Голова ОДА Віталій Кім зазначив, що згідно з Меморандумом розпочато процес створення платформ знань про відкритий ринок газу в Україні. Також проводиться роз’яснювальна діяльність, спрямована на обізнаність населення про можливості побутового споживача природного газу та порядку здійснення зміни постачальника.
Також Віталій Кім додав, що Миколаївська обласна державна адміністрація звернулась до всіх незалежних постачальників природного газу стосовно можливостей додаткового забезпечення побутових споживачів природним газом за доступною ціною.
“Ми запропонували 31 компанії, які постачають газ, співпрацювати з нами. Ми направили листи компаніям, які пропонують ціну нижчу за Миколаївський газзбут та тим, які мають можливість працювати в інших областях, окрім своїх. Зокрема запропонували цим компаніям, в разі їх технічних можливостей, відкрити в населених пунктах Миколаївської області відповідні центри обслуговування клієнтів та проведення роботи зі споживачами через державні і комерційні банківські установи, надати їм нашу інформаційну підтримку”, - сказав Кім.
На нараді обговорили можливі шляхи комунікації, щоб якнайшвидше допомогти населенню обрати найвигіднішого постачальника газу.
Також очільник ОДА додав, що з метою донесення до широкого загалу населення інформації щодо можливості зміни постачальника газу, надання роз’яснень стосовно тарифів та цін на тепло, газ, стабілізації суспільно-політичної ситуації в області звернувся до голів райдержадміністрацій, міських, селищних, сільських голів територіальних громад з проханням провести відповідну інформаційно-роз’яснювальну компанію серед населення.
“Прошу поставитись до цього дуже відповідально. Хочу, щоб ви почали активну роз'яснювальну роботу. Люди повинні знати все, як є. Потрібно називати речі своїми іменами та говорити про все як є. Влада повинна створювати комфортні умови для громадян, над чим і працюємо”, - сказав Віталій Кім.
Крім цього у ході наради також підіймалось питання щодо зміни постачальника електроенергії. Голова ОДА зазначив, що це також нагальне питання, яке зараз відпрацьовується та найближчим часом буде запроваджено у роботу.
Стосовно збереження пільгового тарифу на електроенергію для жителів 30-кілометрової зони біля АЕС голова облради Ганна Замазєєва нагадала, що Миколаївською обласною радою направлено відкритого листа до Прем’єр-міністра України щодо повернення пільг.

Всі новини →