Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Цивільний захист населення району Оголошення ПРЕСЦЕНТР ВЕТЕРАНАМ Інформація для користувачів з вадами зору

Новини

Щодо протидії поширення короновірусу COVID-19

14/04/2020

Враховуючи міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація фруктів та овочів у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Таким способами можуть бути:

        1) або реалізація фруктів та овочів в упаковці виробника;

        2) або фасування фруктів та овочів продавцем у спеціально відведеному приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торговельній залі через продавця, за умови: наявності у продавця особистої медичної книжки; використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска, рукавички); пакування продавцем фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо); дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;  забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торговельній залі;

3)реалізація нефасованих фруктів та овочів шляхом самообслуговування покупцями в торговельній залі, за умови: забезпечення доступу до місця (зони) торгівельного обслуговування лише тих покупців, які мають одягнені засоби індивідуального захисту (маски); забезпечення покупців, за потреби, засобами індивідуального захисту (одноразовими рукавичками); забезпечення пакування покупцями фруктів та овочів в індивідуальну упаковку (наприклад, одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери тощо); забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торговельній залі.            Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити покупців інформацією щодо необхідності ретельного миття овочів та фруктів в домашніх умовах, а також, де це є доречним, здійснення їх термообробки перед вживанням.

Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій.

 

Всі новини →