Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Широколанівському полігону - 63 роки!

12/06/2015

Армія в усі часи відігравала вагому роль у функціонуванні держави. Вона має свої сталі традиції, які передаються із покоління у покоління, та визначні дати, шановані військовослужбовцями. Так, 12 червня ц. р. на території 235-го загальновійськового полігону «Широколанівський» пройшли урочистості з нагоди 63-ої річниці заснування

військової частини п/п В3416.

      

І недарма цей день привернув загальну увагу, адже, у складний час, який зараз переживає Україна, ця територія військового призначення є осередком патріотизму, кузнею звитяги та мужності захисників Батьківщини. Із початку 2015 року полігон забезпечує підготовку військовослужбовців та відновлення боєздатності військових частин, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України. Вже отримали бойову підготовку не одна тисяча мобілізованих. До того, багато інших відповідальних завдань виконує особовий склад частини Широколанівського полігону, йому є чим пишатися. Наприклад, тут проходять міжнародні військові навчання із залученням ЗС іноземних держав, що піднімає імідж України у світі.

    

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Алла Воробйова, начальник управління бойової підготовки - заступник командувача військ оперативного командування «Південь» Андрій Грицьков, командир в/ч п/п В3416 Ігор Микула, Улянівський сільський голова Меланія Ракоча, Криничанський сільський голова Володимир Чечуй, директор Улянівської ЗОШ I-III ст. Тетяна Ракоча, підприємці та меценати - Віктор Волощакевич, Олександр Гапчук, інші, які зі словами привітань та добрих побажань звернулися до військовослужбовців. Неодноразово наголошувалось на важливості функціонування полігону, насамперед, відповідального ставлення особового складу частини до накреслених завдань. Алла Володимирівна побажала успіхів військовослужбовцям і зазначила, що мрія усіх: аби навчання на полігоні стали суто плановими, а не підготовчими до реальної війни. Теплі слова та подяка на адресу «іменинника» пролунали від Меланії Миколаївни та Володимира Васильовича - сільські ради яких є сусідами. Військові неодноразово надавали посильну допомогу у складних ситуаціях. У свою чергу, «Спасибі» від військовослужбовців та особового складу висловив Ігор Микула підприємцям та меценатам, які допомагають полігону та мобілізованим бійцям.

Святковий концерт переплітався з нагородженням, повідомленням про присвоєнням наступних військових звань військовослужбовцям. Подяка райдержадміністрації висловлена старшому солдату Олегу Дубчаку, старшому прапорщику Анатолію Євдокимову та солдату Ользі Макаровій. Гучними оплесками дякували глядачі народному колективу «Степівські музики» (Степівський БК) за чудовий творчий подарунок.

 

Всі новини →