Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Отримуйте військово-обліковий документ з QR-кодом в усіх ЦНАПах України

28/06/2024

Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської РВА нагадує, що 18 травня 2024 року набув чинності закон про мобілізацію, тож військовозобов’язані українці віком 18–60 років протягом 60 днів мають оновити облікові дані. Законом передбачено кілька способів актуалізації військово-облікових даних.

Громадянам, які перебувають на території України, доступні три способи:

1. Особиста явка до ТЦК та СП.

2. Візит до одного з центрів надання адміністративних послуг.

3. Через електронний кабінет військовозобов'язаного (однак для цього спочатку треба буде створити свій обліковий запис).

На Миколаївщині вже також можливий попередній запис в ТЦК та СП.

Список доступних центрів постійно оновлюється.

Повний перелік та реєстрація тут: https://q.mod.gov.ua/registration-place

Від 25 червня українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі зможуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом — за ним перевірятимуть дійсність документа. Безоплатно, без черг та відвідування територіальних центрів комплектування. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про заявника.

Як це працює? Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу

-надає актуальні дані про себе та підтверджує їх

-адміністратор вносить дані в електронну систему

-інформація автоматично підтягується в Оберіг

-заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом.

За вашим бажанням адміністратор надішле PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту або одразу роздрукує його. Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі, тож вибирайте для себе, який варіант зручніший. Якщо раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, зможете повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий із QR-кодом.

Документ дійсний 1 рік з моменту формування.

Уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин. Тож економте свій час та виконуйте норму закону за лічені хвилини. Знаходьте найближчий ЦНАП на мапі - https://center.diia.gov.ua/mapa-centriv-so-pracuut-pid....

Всі новини →