Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

18 травня День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу

18/05/2024

18 травня ми з болем у серці згадуємо сумну дату - День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу та День боротьби за права кримськотатарського народу.

Саме в цей день у 1944 році радянське керівництво розпочало звірячу депортацію корінних народів Криму. Тисячі родин були позбавлені домівок, майна, рідної землі, майбутнього, чесного імені, права і надії на повернення, а велика кількість - і життя. Це був свідомий акт геноциду проти кримськотатарського народу. Російські комуністи намагалася стерти будь - які згадки про цілий народ з історії.

На жаль, геноцид кримських татар не припиняється і сьогодні. В окупованому Криму мирне життя злочинно спаплюжене російською владою. Загарбницькими діями знищуються ідентичність корінного кримськотатарського народу та намагаються остаточно витіснити його за межі півострову.

Багато українців та кримських татар зараз вимушені знаходитися у різних куточках світу. Та кожен з них мріє про повернення до рідної домівки.

Схиляємо голови на знак пам'яті загиблих під гнітом тоталітарного режиму. Стоїмо разом із усім кримськотатарським народом у боротьбі за визволення Криму від загарбників.

Пам’ятаємо історію – повертаємо територію.

З повагою,

начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба

Всі новини →