Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

210-річниця народження видатного поета і художника Тараса Шевченка

09/03/2024

9 березня Україна відзначає 210-річницю народження справжнього патріота, видатного поета і художника Тараса Шевченка.

Він є творцем ідентичності українського народу та знаковою постаттю національної пам'яті нашої країни. Він залишив по собі величезну творчу спадщину, своїми творами прославив нашу країну, її духовність. Його поезії пронизані любов’ю до рідної землі, стражданнями українського народу, а вірші, написані понад століття тому, актуальні й досі.

Великий Кобзар став визнаною особистістю не тільки в нашій державі, а й далеко за її межами. І, навіть після своєї смерті, продовжує прославляти Батьківщину.

Його слово звучить в усіх куточках нашої планети, його твори видані багатомільйонними тиражами. Кожен, хто прилучається до його творчості, черпає в ній наснагу, як любити Батьківщину, боротися за її волю та незалежність.

І сьогодні, в час повномасштабної війни, слова Великого Кобзаря об’єднують націю, закарбовують в душах молоді та всього українського народу віру у силу і незламність.

А його заклик «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» – підтримує і надихає українських захисників боротися й визволяти Україну від окупантів.

Глибоко вклоняємося Кобзареві України, який своїм життям та безсмертним словом став прикладом непохитності у боротьбі за свободу та незалежність Батьківщини.

Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків.

Бо є й буде Україна і народ український!

З повагою, начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба

Всі новини →