Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Коротко про важливе на тижні з життя Миколаївського району

08/03/2024

Розпочали з розширеної апаратної наради, заслухали звіти про роботу. Окремо розглянули виконання бюджету, поточну ситуацію у вирішенні нагальних проблем, взаємодію між військадміністрацією та тергромадами.

Вирішення питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері захисту прав ВПО, як завжди у центрі уваги. На базі РВА діє Рада з питань внутрішньо переміщених осіб. На сьогоднішній день офіційно зареєстровано 35942 переселенців з інших територій. Такі ж органи створено в 11 громадах.

Одним із важливих чинників є відновлення. Волонтери добровольчого будівельного батальйону «Добробат» продовжують допомагати постраждалим громадам. Минулого тижня працювали на території Первомайської СТГ, відновлювали покрівлю приватного будинку. Їх робота допомагає українцям повертатись в рідні домівки.

У вівторок були учасниками Регіонального форуму «Реформа харчування - пріоритетний та свідомий вибір Миколаївщини». Захід став майданчиком для обговорення актуальних питань впровадження Стратегії реформування системи шкільного харчування у Миколаївській області.

Зокрема, удосконалення процедури закупівель, нові моделі харчування, контроль якості, модернізація харчоблоків, забезпечення закладів освіти кваліфікованими працівниками, що відкриває нові горизонти шкільного харчування.

Днями відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при Миколаївській РВА. Розглянуті питання стосувались забезпечення законних прав та інтересів дітей, зокрема, щодо доцільності припинення піклування над неповнолітньою дитиною. Члени комісії затвердили індивідуальні плани соціального захисту та обговорили механізм надання відповідних статусів дітям, вимушено переміщеним до Чорноморської ТГ.

Провів нараду за участі помічника народного депутата Олександра Пасічного Ігоря Кликова, голови Березанської ТГ Валерія Хоміцького, представника ДП «Агенція місцевих доріг Миколаївської області» щодо незадовільного стану відрізку автомобільної дороги загального користування місцевого значення (Одеса-Новоазовськ)-Лимани-Вікторівка. Виробили покроковий механізм, що має допомогти усім сторонам цієї ситуації. Першим етапом буде виїзд та обстеження, визначення потреби та складання дефектного акту проблемних ділянок. Тримаємо на контролі.

На кінець робочого тижня маємо добру новину. В Березанській громаді ще одне найпростіше укриття пройшло перевірку ДСНС і отримало дозвіл на використання від відповідних служб. Відвідали цей заклад та переконалися у якісному виконання робіт. Користуючись нагодою побували в модульній амбулаторії, що функціонує з грудня минулого року. В кабінетах сучасне обладнання, встановлена сонячна станція. Це завдяки співпраці громади, обласного керівництва та німецьких благодійників.

9 березня 210 років видатній постаті України Тарасу Шевченку. У свідомості кожного громадянина нашої держави він займає місце національного героя, був і залишається символом боротьби. Нехай святе поетове слово об’єднує всіх українців, не залежно від поглядів та переконань. Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною.

Всі новини →