Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Законопроект про використання сертифікату єВідновлення для купівлі житла за програмою єОселя

08/03/2024

Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської РВА повідомляє, що Верховною Радою ухвалено законопроект, згідно якого українці, що втратили житло через війну, зможуть взяти кредит на нову домівку за програмою єОселя, а для частини суми угоди використати сертифікат єВідновлення. Нині працюють над технічною реалізацією послуги.

Завдяки цьому власники зруйнованого майна зможуть придбати дорожче житло за пільговими умовами. Наприклад, ви отримали житловий сертифікат єВідновлення за знищене житло на 2 млн грн. Однак квартира, яку ви хочете придбати, дорожча й коштує, припустимо, 3 млн грн. Раніше в такому разі потрібно було відразу доплатити з власних коштів або вибрати дешевше житло. Тепер частину вартості можна покрити сертифікатом єВідновлення, а на решту взяти кредит за програмою єОселя.

Нагадаємо, пільгова іпотека зі ставкою 3% доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному й комунальному секторах.

Пільговий кредит на квартиру під 7% доступний для ветеранів війни та членів їхніх сімей; учасників бойових дій, людей з інвалідністю внаслідок війни; членів сім’ї загиблих військових; внутрішньо переміщених осіб, а також для всіх українців, які не мають власного житла.

Щоб отримати вигідні умови кредитування за програмою єОселя чи компенсацію за зруйноване житло за програмою єВідновлення, необхідно подати відповідні заяви в розділі Послуги застосунку Дія. 

Всі новини →