Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Тижневі підсумки!

23/02/2024

Закінчується насичений ініціативами та результатами тиждень. В підсумках про деякі.

Насамперед висловлюємо вдячність усім, хто продовжує підтримувати наш район та не полишати постраждалих людей в біді, що принесла на нашу землю збройна агресія ворога.

Міжнародні партнери, гуманітарні організації, благодійні фонди, волонтери продовжують надавати допомогу, охоплюючи необхідні потреби.

На тижні Березанські медичні заклади поповнилися сучасним обладнанням. В межах проєкту «Програми ЄС Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», що співфінансується Європейським союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) і впроваджується компанією GIZ @Perspectives4EasternUA КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» одержало медичне обладнання вартістю 41 тисячу євро.

І в рамках співпраці з компанією GIZ сучасне устаткування надійшло КНП «Центральна районна лікарня».

До Первомайської громади Гуманітарна організація ACTED доставила вантаж у вигляді наборів будівельних матеріалів. І жителі села Білозірка зможуть частково відремонтувати власні оселі.

А добровольчий будівельний батальйон «Добробат» продовжує допомагати відновлювати зруйновані будинки. В с. Котляреве закінчено ще один об’єкт, демонтовано старий розбитий шифер та встановлено новий.

В Галицинівській громаді представники Чеської гуманітарної організації «Людина в біді» вручили чек-листи для отримання грошової допомоги на пошкоджене житло жителям, будинки яких були обстеженні попередньо.

Також мешканці громади від ГО ВГО Територія Півдня отримали продовольчі набори.

Опіка та захист дітей - це питання, до якого ми повертаємося чи не щодня.

Під час засідання Районної комісії з питань захисту прав дітей вирішували питання влаштування дітей, позбавлених батьківського піклування, до прийомної сім’ї. Кожна комісія – це людські життя й величезна відповідальність і для працівники Служби у справах дітей РВА є пріоритетним, аби діти потрапляли в сімейне оточення.

Також брав участь у засіданні Координаційної ради з питань захисту прав дітей при Миколаївській ОВА. Сьогоднішні реалії диктують і порядок денний. Розглядали про статус дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій, про розвиток послуги патронатного вихователя, як альтернативу влаштування дітей до будинку дитини та центрів соціально-психологічної реабілітації.

Підписав меморандум з оператором у сфері гуманітарного розмінування «Українські сервіси розмінування". Будемо вичищати землі нашого району від вибохонебезпечних предметів ще швидше!

Продовжуємо спостерігати та брати активну участь у другому етапі «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». Нині шкільні команди закладів освіти змагаються на рівні громад району. Всі діти гарно проявляють себе та показують чудові результати. Команди, які зайняли перші місця вже готуються до наступного етапу змагань.

 

Всі новини →