Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні в Березанці

20/02/2024

10 років, як Небесна Сотня прийняла перший бій українців з ворогом. Відтоді розпочався новий етап історичної боротьби, яку сьогодні продовжуємо. За гідність і волю, незалежність і територіальну цілісність, мир і спокій, демократичне майбутнє в європейській родині, де рівність прав і свобод – найвища суспільна цінність.

20 лютого українці згадують найтрагічніші днини під час Революції Гідності 2013 – 2014 років.

З цієї нагоди в Березанці відбувся захід «Герої не вмирають – Герої живуть вічно!», присвячений вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Віддати шану Героям прийшли учасники подій Євромайдану, керівництво територіальної громади, представники Миколаївської РВА, мешканці громади, школярі.

Ведучі заходу нагадали про апогей трагічних подій та героїв Майдану. Поіменно було згадано патріотів, які виборювали своє право жити по-новому, кращих синів і дочок України - простих людей, серед яких були викладачі, науковці, вчителі, художники, громадські діячі.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять кожного, хто віддав життя у боротьбі за волю своєї країни. Людей, які змінили хід історії, передали неймовірну силу відчувати себе справжньою нацією. Бережімо цю силу, щоб зуміти вистояти! Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки, коли проливали кров патріоти, адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього.

 

Всі новини →