Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть одержати через портал Дія компенсацію за облаштування її робочого місця

19/02/2024

Відтепер роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть одержати через портал Дія компенсацію за облаштування її робочого місця.

Управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської районної державної адміністрації повідомляє, що отриманння компенсації через портал Дія, за облаштування робочого місця, людині з інвалідністю суттєво полегшує та прискорює механізм одержання грошової підтримки. Такі покриття витрат мотивують роботодавців надавати роботу особам з інвалідністю та створювати для них комфортні умови праці. 

Це відшкодування було введено Урядом ще в серпні минулого року, що дало змогу роботодавцям отримати компенсацію за вже придбані засоби для облаштування робочого місця (меблі, комп’ютери, спеціальні програми та допоміжні системи тощо). З повним переліком обладнання можна ознайомитися за посиланням.

Проте, раніше роботодавцеві доводилось особисто подавати документи до центру зайнятості, за місцем провадження діяльності, для отримання фінансової допомоги (сканувати потрібні документи, писати заяву від руки). Тепер зробити це можна в кілька кліків на порталі Дія. 

Якщо ваша компанія працевлаштувала особу з інвалідністю, обладнали для неї робоче місце та хочете одержати відшкодування від держави, то вам потрібно :

- Авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП.

- Заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце.

- Прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника. 

- Вказати IBAN свого рахунку.

- Підписати заяву КЕПом.

Це невеликий і вичерпний перелік дій, які потрібно зробити. Потім доведеться лише почекати на рішення упродовж 13 робочих днів. Якщо воно позитивне — кошти надійдуть на ваш рахунок протягом 5 робочих днів. 

Звертаємо увагу на той момент, що на покриття витрат можна податися лише, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати у вашій компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.

Послугу реалізовано Мінцифрою в партнерстві з Державним центром зайнятості за підтримки Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа.

Всі новини →