Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Водопостачання населення внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС

19/06/2023

 Внаслідок руйнування дамби Каховської ГЕС частина населених пунктів Миколаївської області потрапляє в зону підтоплення. Підтоплення території може призвести к затопленню свердловин, шахтних колодязів, вигребів, каналізаційних споруд, сміттєзвалищ, кладовищ, складів отрутохімікатів, паливно-мастильних речовин та багато інших потенційних джерел мікробіологічного та хімічного забруднення питної води.

В зв’язку з цим, Головне управління Держпродспоживслужби, з метою запобігання виникнення інфекційних захворювань та хімічних отруєнь внаслідок вживання забрудненої води, пропонує ретельно придержуватися наступних правил:
 
- Для пиття, приготування їжі та гігієнічних процедур використовуйте тільки бутильовану або привізну воду.
- Воду для господарських потреб беріть тільки з перевірених джерел. Не користуйтеся власними та громадськими криницями, якщо ви знаходитесь в зоні підтоплення.
- Кип’ятіть або дезінфікуйте в інший спосіб воду, взяту для пиття, миття фруктів та овочів, посуду.
- Пам’ятайте, що кип’ятіння не позбавляє воду хімічного забруднення.
- Після сходу води не починайте користування водою з систем централізованого водопостачання для пиття, приготування їжі та гігієнічних процедур доки територіальні органи місцевого самоврядування не розмістять оголошення про безпечність води.
 
Бережіть своє здоров’я!

Всі новини →