Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Онлайн-нарада з головами територіальних громад району щодо продовольчої безпеки та функціювання аграрного сектора в умовах воєнного стану

25/05/2022

Сьогодні начальник Миколаївської РВА Ігор Мухарський провів онлайн-нараду з головами територіальних громад району щодо продовольчої безпеки та функціювання аграрного сектора в умовах воєнного стану. 

У відповідності до порядку денного розглянули питання:
-забезпечення гуманітарною допомогою мешканців Миколаївського району;
-бронювання працівників агропромислового комплексу;
-посівна кампанія з урахуванням мобілізаційного завдання; 
-ознайомлення зі змінами  порядку укладення  договорів оренди землі та їх  реєстрації під час дії воєнного стану. 
 
Згідно із нововведеннями державна реєстрація укладених договорів оренди земельних ділянок під час воєнного стану покладається на районні військові адміністрації (без необхідності внесення змін до реєстру речових прав на нерухоме майно).
 
Сподіваюсь, що спрощений механізм набуття прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення сприятиме оперативній передачі землі та інтенсивному веденню сільськогосподарського виробництва у 2022 році.
 
Основна мотивація аграрного сектора району в теперішніх умовах - забезпечення продовольчої безпеки регіону та держави  в цілому. 
 
Щоб наша Україна і надалі утримувала  свої позиції серед світових лідерів з  вирощення зернових та інших сільськогосподарських культур. 
 
Тримаємо разом оборону на гуманітарному та аграрному фронті.

Всі новини →