Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Вступна кампанія 2022 під час воєнного стану

23/05/2022

В Україні затвердили умови приймання на навчання до вищих навчальних закладів у 2022 році. Зокрема, більша частина вступників подаватиме документи онлайн, а реєстрація електронних кабінетів розпочнеться з 1 липня 2022 року. Прийом документів від вступників розпочнеться 14 липня і закінчиться 16 липня для тих абітурієнтів, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів. А от 22 липня закінчиться для осіб, які вступають за результатами ЗНО, вступних іспитів та творчих конкурсів.
 
Що буде замість ЗНО?
 
Державну підсумкову атестацію (ДПА) випускники 2021-2022 н. р. проходити не будуть. Формат зовнішнього незалежного тестування  (ЗНО) у зв’язку з війною цього року змінили.
Замість 3 або 4 тестів. Які абітурієнти складали у минулі роки, буде один – національний мультипредметний тест (НМТ). Він відбудеться у формі комп’ ютерного онлайн-тестування у навчальних закладах. Фізична присутність обов’язкова.
НМТ триватиме 80 хвилин і складатиметься з трьох дисциплін:  української мови, математики та історії України. Кожен блок тесту матиме 20  питань, таким чином, абітурієнтам треба буде виконати 60 завдань за 80 хвилин.
Результат (кількість набраних балів) абітурієнти дізнаються одразу після завершення тесту. Пізніше результат кожного блоку буде переведено у шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за цією шкалою достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.
 
Де і коли відбудеться тест?
 
Основна і додаткова сесії відбудуться у липні, спеціальна - у вересні. В  основну сесію потрапляють абітурієнти, які у травні матимуть підтвердження реєстрації на мультипредметний тест.
Зареєструватися на тест треба до 19 квітня на сайті центру оцінювання якості освіту. Після реєстрації кожен вступник матиме інформаційну сторінку учасника ЗНО. Доступ до неї здійснюється за номером та PIN-кодом. Традиційний сертифікат учасника ЗНО (документ з фотокарткою і переліком іспитів) цього року не потрібен. Замість нього учасники тестування використовуватимуть номер сертифікату та PIN-код. На персональних сторінках абітурієнтів з'явиться інформація про дату написання тесту, про пункт тестування та час, на який треба прийти. У травні кожний, хто зареєструвався для участі у вступному тестуванні, на своїй Інформаційній сторінці обов’язково повинен підтвердити бажання складати НМТ і повідомити організаторам про те, у якому регіоні він (вона) перебуватиме в липні. Випускники повинні будуть прийти до свого центру тестування в районі місця проживання (або тимчасового перебування).
Точного переліку та кількості закладів освіти, в яких проходитиме НМТ, поки що немає. З огляду на воєнний стан в країні і високу ймовірність повітряних тривог у різних регіонах, тестування не буде проводитися в один день і в один час.
Майбутні вступники матимуть на проходження тесту мінімум 10 днів (без урахування можливої додаткової сесії).
Якщо дитина не може фізично прийти і скласти тест сьогодні, це можна зробити в інший день. Щоразу варіанти завдань будуть різними, щоби забезпечити прозорість результатів.
У додатковій сесії візьмуть участь ті, хто був змушений перервати тестування, наприклад, через оголошення повітряної тривоги. Додаткова сесія відбудеться після десятиденної основної сесії.
У додатковій сесії зможуть також взяти участь діти, які з певних обставин не змогли зареєструватися на основну сесію тестування до 19 квітня 2022 року.
 
Більш детальна інформація за посиланнями на офіційних сайтах:
https://testportal.gov.ua/tryvaye-reyestratsiya-dlya.../
https://mon.gov.ua/.../vstup-2022-uzhe-zareyestruvalosya...

Всі новини →