Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миколаївській райдержадміністрації

28/01/2022

28 січня, за дорученням голови Миколаївської райдержадміністрації Ігоря Мухарського перший заступник Олексій Допіра провів позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На порядок денний винесли питання про зняття карантинних обмежень по захворюванню високопатогенного грипу птиці в зоні спостереження (зона нагляду) с. Василівка Очаківської міської громади.
 
Заступник начальника Березанського управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Людмила Ганус доповіла про вжиті заходи щодо карантинних обмежень по грипу птиці в зоні нагляду с. Василівка та про здійснення профілактичних заходів у прибережних зонах,  спрямованих на недопущення поширення хвороби. В тому числі про проведення протягом усього періоду карантинних обмежень щоденного моніторингу фізіологічного стану птиці в приватних домогосподарствах населення, обстеження території півострова Кінбурнської коси на предмет загибелі дикої птиці або невластивої їй поведінки; про відбір проб патологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень. За результатами спостережень загиблих та хворих птахів не виявлено, а за період карантину повідомлень про захворювання або загибель птиці  до ОРДЛВМ не надходило.
 
У зв᾿язку з виконанням плану заходів щодо ліквідації і недопущення розповсюдження захворювання високопатогенного грипу птиці та враховуючи повідомлення про скасування карантину по грипу птиці в Скадовському (Голопристанському) районі Херсонської області, комісія постановила: зняти карантинні обмеження в зоні спостереження в с. Василівка Миколаївського району.
 
Незважаючи на зняття карантинних заходів,  буде продовжено інформування населення про небезпеку виникнення високопатогенного грипу птиці та планове проведення заходів щодо щеплення птиці проти хвороби Ньюкасла.

Всі новини →