Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Перерахунок пенсії онлайн на порталі Дія

17/12/2021

 
Навіть рік тому важко було собі уявити, що для того, щоб оформити субсидію чи пенсію, не потрібно буде особисто приходити до Центрів надання адміністративних послуг або управлінь соцзахисту. Тепер це реальність, завдяки новим сервісам у додатку «Дія» отримати популярні державні послуги можна у декілька кліків на своєму смартфоні або у комп’ютері.
 
Серед нововведень Міністерства цифрової трансформації - призначення та перерахунок пенсії. Такі послуги соціального характеру,  користуються найбільшим попитом. Щороку їх замовляють мільйони людей в Україні. І часто, щоб отримати якусь одну послугу, вони мусять відвідати кілька інстанцій. Зараз це можна зробити набагато простіше. Достатньо заповнити заявку на порталі Дія та підписати її електронним підписом (КЕП). Всі необхідні дані для оформлення послуги автоматично підтягнуться з відповідних реєстрів. Розробники постаралися зробити новий функціонал простим, зрозумілим і зручним, а кількість документів та полів для заповнення максимально скорочено. 
 
Ось, як скористатися новим сервісом на порталі «Дія», пояснюємо покроково.
- пройти авторизацію на порталі «Дія».          
- перейти до розділу «Пенсії, пільги та допомога», вибрати пункт «Призначення пенсії» або «Перерахунок пенсії». 
-заповнити заяву у вигляді анкети. Сама заява зроблена у формі анкети, де треба відповідати «так» чи «ні». В анкеті лише кілька пунктів, решта відомостей про заявника автоматично «підтягується» з його персонального кабінету. 
 
У заяві треба вказати, який вид пенсії ви хочете отримувати, та яким чином – на картку чи на пошті.
 
-За результатами анкети система сама сформує перелік документів, які необхідно додати. 
-Прикріпивши до заяви всі необхідні документи, треба засвідчити все Кваліфікованим електронним підписом (КЕП) та відправити. Заява разом з документами автоматично потрапляє на розгляд до 
-Пенсійного фонду, де протягом 10 днів обробляється. Відповідь надходить на електронну пошту заявника. 
 
Щоб зробити перерахунок пенсії, потрібно в тому самому розділі зайти на вкладку з відповідною назвою – «перерахунок пенсії». Алгоритм дій аналогічний попередньому, інструкції прості та зрозумілі.
 
Управління цифрового розвитку, цифрових  трансформацій і цифровізації Миколаївської  районної державної адміністрації  все ж нагадує, що перш ніж подати заяву, у Вас має бути електронний підпис та електронна пошта. В разі питань можна зателефонувати головним спеціалістам управління: 0974044453, 0960646606, 0975829273.
 

Всі новини →