Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Підвищення рівня цифрової грамотності

03/12/2021

 Одна з головних цілей Мінцифри — навчити українців цифрової грамотності до 2024 року.

 
Цифрові навички дають змогу бути конкурентоспроможним, вміти фільтрувати інформацію та протистояти онлайн-шахраям. Для того, щоб розвинути ці навички та зробити наше життя комфортнішим, команда проєкту Дія.Цифрова освіта  Міністерства цифрової трансформації провела Місяць цифрової грамотності.  Цьогоріч він тривав в листопаді. Саме у ці дні у кожного громадянина (будь-якого віку та будь-якої спеціальності) була можливість отримати досвід, безкоштовно розвинути навички та зрозуміти вектор руху всієї країни переглянувши освітні серіали та склавши тести. 
 
Мінцифра допомогла всім охочим безоплатно опанувати інструменти кібербезпеки за допомогою освітніх серіалів. Для прикладу, як виглядає кібербулінг, які його причини та потенційні наслідки, як припинити кібербулінг і що робити, якщо хтось із друзів став жертвою кібербулінгу. А ще завдяки чатботу https://t.me/kiberpes_bot  можна дізнатись, як визначити кібербулінг, як самостійно видалити образливі матеріали з соцмереж, куди звертатись за допомогою. Також, тут розповіли, як уберегти дітей онлайн від шкідливих матеріалів у мережі. Ви мали можливість дізнатися, як мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації, як попередити кібератаку або кібершахрайство, як швидко відновитися після них.
 
А хто ще не спробував себе на платформі, реєструйтесь, адже поступово на онлайн-платформу додаватимуться нові освітні серіали впродовж кожного року.
 
Навчайтеся у зручний час і з будь-якого місця на порталі - Дія.Цифрова освіта!

Всі новини →