Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Легалізація найманої праці в Степівській громаді

06/08/2021

В рамках реалізації Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, фахівці Миколаївської районної філії Миколаївського ОЦЗ провели інформаційно - роз’яснювальний рейд на території населених пунктів Степівської територіальної громади спрямований на детінізацію зайнятості.

 

        З метою виявлення неформальних трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці директором Миколаївської районної філії Миколаївського ОЦЗ Олександром Ткачуком разом з заступником начальника відділу Вікторією Тарановою було обстежено ряд торгових точок (магазинів) в населених пунктах громади: Кринички, Михайлівка, Степове.

       Під час заходу було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з роботодавцями та найманими працівниками щодо дотримання законодавства про працю, зокрема легалізацію робочих місць, недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень.

       На момент здійснення рейду в торгових точках (магазинах) сіл Кринички та Михайлівка здійснювали торгівлю наймані працівники без належного оформлення.

       Усім підприємцям, у яких виявили порушення, було рекомендовано негайно укласти трудові договори з найманими працівниками.

       Продавчиням, які здійснювали продаж товарів без оформлення трудових відносин, надано роз’яснення про відповідальність та переваги реєстрації підприємницької діяльності або трудових відносин.

       Робота у даному напрямку триватиме і надалі.       

 

 

Всі новини →