Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

“Миколаївщина має можливість щоденно вакцинувати 5000 охочих”, - голова ОДА Віталій Кім про початок 5-го етапу вакцинації від COVID-19

23/07/2021

Міністерство охорони здоров’я офіційно відкриває 5-й етап вакцинації від COVID-19. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику може вакцинуватись. Миколаївщина має всі можливості для проведення нового етапу вакцинації.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім в ході спільного брифінгу із Миколаївським міським головою Олександром Сєнкевичем щодо перебігу вакцинальної кампанії проти  COVID-19. 
“Україна відкриває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Це означає, що кожен українець, незважаючи на належність до групи професійного або медичного ризику, може захистити себе від цієї хвороби. Хоч й на сьогодні у нас в області лише 19 захворілих, вакцинація - це надійний спосіб захистити себе та своїх близьких”, - сказав голова ОДА. 
Він додав, що записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центрів масової вакцинації.
‼️Крім того, з 22 липня в області додатково відкрито 12 центрів масової вакцинації людей. Паралельно з якими функціонуватимуть й пункти щеплення.
Центри вакцинації, знаходяться за наступними адресами:
- м. Миколаїв, вулиця Шосейна 128, на базі КНП ММР «ЦПМСД № 3»;
-  м. Миколаїв, вулиця Київська, 3,  КНП ММР «ЦПМСД № 6»;
-  м. Миколаїв, вулиця  Космонавтів, 128, КНП ММР на базі «ЦПМСД № 2»;
- м. Очаків, вул. Першотравнева, 1, КНП «Очаківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Очаківської міської ради;
- м. Южноукраїнськ, вул. Паркова, 3в, КНП «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги»;
- смт. Арбузинка, вул.Центральна,88, КНП «Арбузинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Арбузинської селищної ради;
- смт Березнегувате, вул. Лермонтова, 1, КНП «Березнегуватський центр первинної медико-санітарної допомоги» Березнегуватської селищної ради;
- село Мішково-Погорілове, вулиця Волкова, будинок 19; КП «Медичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Мішково-Погорілівської сільської ради;
- м. Баштанка, вул. Ювілейна,3. КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Баштанської міської ради;
- м. Новий Буг, вул. Івана Огієнка, 14В, КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Новобузької міської ради;
- смт. Врадіївка, вул. Аграрна, 2, КНП «Врадіївський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Врадіївської селищної ради;
- смт. Братське, вул.Чернишевського, 49, КНП «Братський центр первинної медико-санітарної допомоги» Братської селищної ради;
- м. Вознесенськ, вул. 228-ї стрілецької дивізії, 26, КП «Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Вознесенської міської ради;
- м. Первомайськ, вул. Виговського 9, КП «Первомайський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Первомайської міської ради. 
Голова ОДА Віталій Кім наголосив центри працюють 7 днів на тиждень. Можна записатись на будь-який день, на будь-який час, який є комфортний для населення. 
Також він зазначив, зараз головам територіальних громад надано доручення забезпечити підвіз населення до пунктів щеплення.
“Адже відповідно до Статті 11 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» відповідальних за організацію та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів: центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та органи державної санітарно-епідеміологічної служби”, - сказав очільник області. 
Віталій Кім зауважив, що також в Миколаївській області працюють 24 мобільні бригади та 108 стаціонарних пунктів щеплення.
‼️Повний перелік пунктів та центрів  з адресами й телефонами є на сайті vaccination.covid19.gov.ua. та сайті управління охорони здоров'я ОДА.
Також він додав, що всі пункти та центри вакцинації забезпечені вакциною повністю. Та всім необхідним забезпечені лікарні. 
“Лікарні першої хвилі, в нас їх 9, повість забезпечені усім необхідним. Колективами, технічним оснащенням. Ми маємо досвід боротьби. Квітень-травень - це показали. Якщо буде повна наповненість, то ми будемо відкривати другу хвилю лікарень. Проте ми би хотіли цього не допускати. Краще, щоб всі вакцинувалися. 
Віталій Кім наголосив, що Миколаївська область має потужність можемо щоденно щеплювати 5000 людей.
“Сподіваюсь на соціальну відповідальність населення нашої області, які не дивлячись на літній період, будуть відповідально ставитись до свого здоров'я та здоров'я оточуючих. У Миколаївській області вакцинували 8 відсотків населення - це 5-тий показник в Україні по відношенню до кількості населення області. В нас зараз відсутня проблема із поставками вакцини - є проблеми із бажаючими її робити. Чим більше людей буде вакциновано зараз, тим менше важких хворих ми отримаємо в осени”, - сказав він. 
Голова ОДА нагадав, що Миколаївщина отримала 14 млн гривень по постанові КМУ на закупівлю концентраторів, які отримала первинна ланка. 
“Це концентратори, які можуть видавати хворим для домашнього використання, які можуть видавати сімейні лікарі. Проте давайте не доводити до того, щоб у нас була в них необхідність. Давайте краще вакцинуватися. Вакцинація є безкоштовною та добровільною”, - зазначив він. 
Віталій Кім додав, що до кінця 2021 р. до України буде поставлено 47 млн доз вакцин від COVID-19. З них 8 млн доз в межах глобальної ініціативи COVAX, решта (39 млн доз) - за державний кошт.
Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич розповів про хід вакцинальної кампанії проти COVID-19 у місті Миколаєві окремо. Та наголосив на тому, що він разом із головою ОДА вже вакцинувався двічі та закликає усіх робити щеплення.
 

Всі новини →