Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Вшанування дня пам'яті жертв політичних репресій

14/05/2021

Щороку у третю неділю травня в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій. Цей день встановлений Указом Президента України у 2007 році, з метою гідного вшанування пам'яті репресованих українців, донесення до суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України.
 
Сьогодні 14 травня, напередодні Дня вшанування пам'яті жертв політичних репресій, в Березанці відбулосяся покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам голодоморів та політичних репресій. 
 
На знак глибокої шани та поваги квіти до пам’ятного знаку поклали Березанський селищний голова Валерій ХОМІЦЬКИЙ та начальник управління цифрового розвитку Миколаївської районної державної адміністрації Інна ТОКАР із своїми представниками, хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв, які загинули або постраждали в Україні внаслідок політичних репресій кривавого тоталітарного режиму.
 
 
День пам’яті жертв політичних репресій у нашій країні започаткований для гідного вшанування гіркої долі тих людей, які були непотрібними для радянської системи, а також привернення уваги суспільства до трагічних сторінок історії України.
Вічна пам’ять померлим. Молімося за душі всіх, хто загинув у ті жахливі роки…

Всі новини →