Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Інтернет в села

29/04/2021

Доступ в мережу незабаром на високій швидкості перестане бути ознакою великих міст.

Оптичні мережі для високошвидкісного інтернету прокладуть до районних центрів і невеликих міст. Тому скоро інтернет буде в селах не гірше ніж в столиці.
Цифровий розрив між містом і селом хоче скоротити Міністерство та комітет цифрової трансформації України.
 
Мінцифра оголосила про збір заявок від громад, які будуть претендувати на інтернет-субвенцію. В межах проєкту в першу чергу підключатимуться значимі об’єкти соціальної інфраструктури. Підключення у віддаленому населеному пункті дозволить вже набагато простіше під'єднатися до інтернету й мешканцям.
Наразі у Миколаївській райдержадміністрації створено робочу групу щодо перевірки оптичних мереж у населених пунктах.
Начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Миколаївської районної державної адміністрації Інна ТОКАР разом зі спеціалістами продовжують виїзди до громад нашого великого Миколаївського райну, зокрема в м.Нова-Одеса, м.Очаків та смт Березанка для обстеження населених пунктів, де взагалі відсутня оптична мережа, і де можна зробити доступні оптичні технології. Якщо в селі є хоча б один соціальний об’єкт, громада вже може претендувати на інтернет-субвенцію.
Для отримання субвенції збирали необхідну інформацію про покриття волоконно – оптичними мережами у селах. Після чого наступним кроком буде співпраця з операторами, які працюють в регіоні для отримання попередньої вартості ціни послуги.
Загалом відбір громад, які отримають фінансування відбудеться за 2 критеріями: найнижча ціна та найбільший соціальний проект. Кожну заявку перевірятиме комісія при Міністерстві.

Всі новини →