Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Ігор Мухарський провів нараду щодо наповнення бюджету та зайнятості населення

22/04/2021

Сьогодні голова Миколаївської районної державної адміністрації Ігор Мухарський, разом з заступниками Олексієм Допірою та Максимом Кашубою, провів зустріч з в.о. заступника начальника ГУ ДПС в Миколаївській області Ольгою Купчишиною, начальником Миколаївської  ДПІ ГУ ДПС в Миколаївській області Оленою Петровською, директором Миколаївської районної філії Миколаївського обласного центру зайнятості Олександром Ткачуком щодо наповнення бюджету та зайнятості населення.
 
 
Було жваве обговорення питань: про  визначення кола одноосібників, які обробляють земельні ділянки громадян та використовують їх без правовстановлюючих документів на території укрупненого Миколаївського району; про виконання заходів щодо декларування доходів фізичних осіб. Представники податкової служби зазначили, що згідно пункту 120.1 статті 120 Податкового кодексу України, несвоєчасне подання платником податків – фізичною особою податкової декларації, обов'язок подання якої до контролюючих органів передбачено Податковим кодексом України, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 грн., повторне неподання або несвоєчасне подання 1020 грн.
 
Акцентували увагу на необхідності роз’яснень змін до Податкового кодексу України, внесених за ініціативою Президента України,   щодо можливості списання штрафних санкцій, за минулі роки, за умови оплати суми основного боргу.
 
Поділилися позитивним досвідом організації наповнення бюджетів громадами району та області.
 
Торкнулися проблем легалізації зайнятості, продовжується практика комісійних перевірок за участю інспектора обласного підрозділу  Держпраці, якій має повноваження щодо складення протоколів адміністративних правопорушень у даній сфері.
 
На завершення наради Ігор Мухарський доручив терміново внести зміни до дорадчих та колегіальних органів, пов’язаних з контролем та координацією роботи по наповненню бюджету та легалізацією зайнятості.
 
Очільник зазначив, що головне завдання усіх гілок виконавчої влади - це   масштабна  співпраця з ОТГ у  наповненні місцевих бюджетів. Адже,  збільшення доходів місцевих бюджетів – є потужним резервом для зміцнення матеріально – технічної бази соціальної сфери громад.

 

Всі новини →