Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

В Миколаївській облдержадміністрації обговорили питання соціально-економічного розвитку регіону

21/04/2021

Голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім провів апаратну нараду з одночасним онлайн режимом включення голів райдержадміністрацій, територіальних громад та міст обласного значення.

В засіданні взяли участь голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва, заступники і радники голови облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів ОДА.

 
 
 
 
Під час роботи заслухали доповіді керівників, у тому числі профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, з подальшим обговоренням поточної ситуації.
 
 
А на порядку денному стояли питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення із державної у комунальну власність територіальних громад, виконання дохідної частини місцевих бюджетів та сплати податків і зборів, реалізації заходів щодо забезпечення доступності до широкосмугового інтернету у сільській місцевості, підвищення енергоефективності соціальної інфраструктури територіальних громад, виконання ремонтних робіт на вулицях і дорогах комунальної власності.
 
Втім найбільша увага була прикута до питання виконання дохідної частини місцевих бюджетів.
 
«На минулій нараді ми приділили цьому питанню значну увагу. Сьогодні розглянемо поточну ситуацію», - зазначив голова облдержадміністрації.
 
Тож, що стосується виконання загального фонду місцевих бюджетів за перший квартал, то станом на 1 квітня податків і зборів надійшло у сумі 1 млрд 884, 8 млн грн. Це складає 102,4% від розпису, затвердженого місцевими радами.
 
Додатково до місцевих бюджетів понад плану надійшло 43,5 млн грн. Варто зазначити, що за два місяці року цей показник складав 20,7 млн грн. Приріст надходжень до відповідного періоду 1 кварталу минулого 2020 складає 170 млн грн. За два місяці цифра дорівнювала 83,5 млн грн.
 
Враховуючи вищевикладене можна говорити про наявність позитивної тенденції щодо наповнення місцевих бюджетів.
 
Разом з тим, підкреслив директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Вадим Іщенко, по 13 територіальним громадам планові показники не виконані. Тим часом по 39 перевиконання складає 98,1 млн. За попередніми, проміжними результатами двох місяців це було 37 громад і сума 47,8 млн грн.
 
Відносно міст обласного значення, то на сьогодні найкращі показники демонструє Очаківська міська територіальна громада – 120% планових призначень, Южноукраїнська – 112,6%, Миколаївська 104%. Незначне недовиконання спостерігається по Вознесенській міській громаді – 99,7% і Первомайській – 88,4%.
 
Зростання за цей період у Южноукраїнську 23,3%, Очакова 21,7%, Миколаєва 12%, Вознесенська 8,1% і Первомайська лише 2%.
 
За результатами наради керівникам надано протокольні доручення і закріплено відповідні терміни їх виконання.

Всі новини →