Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Обговорення плану заходів до відзначення 35 річниці Чорнобильської катастрофи

16/04/2021

Заздалегідь готуючись до відзначення 35 річниці Чорнобильської катастрофи голова Миколаївської районної державної адміністрації Ігор Мухарський організував обговорення плану заходів.

Спільно із заступником Максимом Кашубою, директором департаменту  соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксаною Єльчієвою, її заступником Миколою Смоквіною, головою обласного відділення Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» в Миколаївській області Рубіком Симоняном обговорили стан соціальних виплат, надання передбачених законодавством пільг та компенсацій.
 
У Миколаївському районі 848 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також в м. Очакові 104 таких особи та в м. Миколаєві – 2176 осіб.
У 2021 році за рахунок обласного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу 182 постраждалим громадянам І категорії (в тому числі 149 особам, що проживають в м. Миколєві та 2 особам, що проживають в м. Очакові) у розмірі 2900,0  грн., на загальну суму 527,8 тис. грн.. За рахунок субвенції з обласного бюджету на медичне обслуговування громадян передбачено видатки на загальну суму 2247,9 тис. грн. При цьому фінансування в поточному році спрямовується на територіальні громади. Проте на сьогодні ще не всі громади Миколаївського району уклали відповідні угоди з аптечними закладами, отже не в усіх громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, є можливість скористатися пільгами на придбання лікарських засобів.
Станом на 01.04.2021 року за рахунок коштів державного бюджету зазначеним громадянам Миколаївського району надано передбачені законодавством пільги та компенсації за загальну суму 412,4 тис. грн..
Присутні намітили план проведення заходів з відзначення трагічних подій у Чорнобилі 26 квітня 1986 року

Всі новини →