Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Знайомство голови Миколаївської РДА Ігоря Мухарського з Галицинівською територіальною громадою

15/04/2021

Продовжуючи знайомство з підпорядкованими Миколаївській РДА територіями голова районної державної адміністрації Ігор Мухарський завітав до Галицинівської ОТГ.

Робоча зустріч пройшла  в теплій та дружній обстановці.

 

 

Голова громади Іван Назар з гордістю розповів, про зміни, які відбулися за час децентралізації. У сільській раді шляхом співфінансування та співпраці з донорськими організаціями провели ремонт та облаштування зали засідань, молодіжного ресурсного центру та переформатували бібліотеку, але зберегли її функції.

Багато уваги приділяється розвитку медицини. Громада пишається своїм медичними фахівцями, загальна кількість медичного персоналу по амбулаторіях складає 37 осіб. Аліфанов Андрій Миколайович - головний лікар КП Галицинівського ЦПМСД. Він раніше працював завідувачем відділення в обласній дитячій інфекційній лікарні, а після її закриття переїхав до Галицинівської громади та ні разу про це не пошкодув.  На посаді лікаря-педіатра зараз працює чудовий спеціаліст, яка раніше обіймала посаду завідувача відділення в обласній інфекційній лікарні. Тепер вона успішно лікує Галицинівських дітлахів. В амбулаторії села Галицинове працює лабораторія, що проводить безкоштовні аналізи, в тому числі  біохімічні. Успішно працює гінекологічний кабінет, є соляна кімната, незабаром відкривається кабінет ультразвукової діагностики. Всі амбулаторії громади забезпечені кисневими концентраторами.

 

Галицинівська школа оснащена сучасною технікою та різноманітними новелами. Головною родзинкою закладу є STEM-лабораторія. Приваблює відремонтована їдальня: яскрава, сучасна, простора з новими меблями, інвентарем. Повністю наповнені сучасними й тематичними меблями кабінети початкових класів, української та англійської мови, кабінет математики та інформатики. Центром інтелектуальних баталій є шаховий клуб. Багатофункціональний медіацентр поєднує в собі й функції бібліотеки. В школі навчається 267 учнів з 1 по 11 клас. Організовано централізований підвіз дітей з віддалених сіл.

 

Ігор Мухарський відмітив великі позитивні зміни та спроможність громади, яка за короткий термін налагодила ефективне функціонування усіх соціальних сфер життєдіяльності громади.  Подякував керівнику громади Івану Назару за особистий внесок у досягненні високих результатів та підвищенні авторитету місцевого самоврядування.

Всі новини →