Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Голова Миколаївської райдержадміністрації Ігор Мухарський продовжує знайомство з територіальними громадами району

06/04/2021

 06 квітня в рамках знайомства з ОТГ укрупненого Миколаївського району керівник райдержадміністрації Ігор Мухарський відвідав громади колишнього Вітовського району. Під час зустрічі голова Мішково-Погорілівської ОТГ Андрій Ботанін окреслив питання, у вирішенні яких громаді необхідна консолідація зусиль органів влади усіх рівні.

Серйозною екологічною проблемою для населення є існування стихійного сміттєзвалища на межі м. Миколаїв та земель громади, яке не відповідає жодним нормам. Неодноразові  звернення до мера міста Олександра Сєнкевича результатів не дали.
 
Також турбує необ’єктивність  при обрахуванні сум, які вилучають з бюджету громади до Державного бюджету у вигляді реверсної дотації. Адже на даний час кількість населення ОТГ є значно більшою, ніж обліковується за даними перепису населення 2001 року. Таким чином, при визначені податкоспроможності бюджету у розрахунку на одну людину не враховується факт збільшення кількості населення.
 
Голова громади Андрій Ботанін попросив втручання керівника району у вирішення цих питань.
 
Також похвалився досягненнями ОТГ. За кошти місцевого бюджету закуплено та встановлено у населених пунктах 22 відеокамери. І тепер для забезпечення громадського порядку організовано цілодобове відеоспостереження за тим, що відбувається на вулицях. Попередження правопорушень відбувається оперативно і на сучасному рівні. Адже одна з функцій органів місцевого самоврядування це сприяння органам правопорядку в забезпеченні законності на підпорядкованій території.
 
У найближчих планах є відкриття  заводу по переробці сміття. Вже закуплено частину обладнання, проводяться напрацювання по відбору підрядних структур та ділових партнерів.
 
Ігор Мухарський підтримав ініціативи Мішково-Погорілівської громади, пообіцяв дієву допомогу в межах своїх повноважень та поширення  досвіду в регіоні.

Всі новини →