Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Портал відкритих даних відновив свою роботу

06/06/2024

Єдиний державний веб-портал відкритих даних data.gov.ua існує в Україні з 2015 року. Він був створений одразу після прийняття Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Головна задача порталу - забезпечувати вільний доступ до публічної інформації органів влади та її подальше використання. Це означає, що будь-хто може вільно копіювати, публікувати, поширювати або іншим способом використовувати дані, розміщені на порталі.

З початку повномасштабної війни з міркувань безпеки держава обмежила роботу національного порталу відкритих даних, а десятки локальних закрили. Потрохи доступ почали відновлювати, проте більшість суспільно корисних даних досі "під замком".

На виконання доручення начальника Миколаївської районної військової адміністрації щодо оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних, управлінням цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг на Порталі оновлено профіль райвійськадміністрації та здійснюється модерація набору даних. Відповідальними особами в територіальних громадах району, які є розпорядниками інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних також оновлюються дані. Вже працюють - Миколаївська міська рада, Воскресенська сільська рада, Радсадівська сільська рада, Березанська селищна рада.

Крім того Міністерство цифрової трансформації України запускає комунікаційну платформу Data+, яка має на меті забезпечити системний діалог між розпорядниками та користувачами відкритих даних. Перший захід у межах ініціативи відбудеться у другій половині червня 2024 року.

Платформа Data+ обʼєднає для співпраці всіх стейкхолдерів сфери відкритих даних:

-бізнес;

-представників державних органів;

- медіа;

- експертів;

- громадських активістів.

Щоб приєднатися до зустрічі, учасникам потрібно заповнити аплікаційну форму - https://docs.google.com/.../1FAIpQLSd1BDvITxfKpa.../viewform .

З деталями функціонування платформи Data+ можна ознайомитися за посиланням https://brdo.com.ua/wp.../uploads/2024/05/Concept-Data.pdf .

 

 

Всі новини →