Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

З Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

08/05/2024

Сьогодні в Україні відзначається День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Ми вшановує пам’ять людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу та висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму.

Для України ця війна стала жахливою катастрофою і справжньою трагедією. Бо саме на нашій території відбувалися одні з найзапекліших боїв усієї війни. Україна зазнала глибоких людських втрат, а також збитків, нанесених містам і селам, промисловості, сільському господарству.

Перемога над нацизмом в Другій світовій війні була спільною заслугою учасників антигітлерівської коаліції. Але росія постійно змінюює історичний наратив, намагаючись применшити вклад українців та інших націй у перемогу над нацистами, зухвало привласнюючи її собі.

Наш народ зробив надзвичайно вагомий внесок у перемогу, ставши однією з націй-переможниць. Героїзм і величезні втрати заслуговують, щоб про них пам’ятали нові покоління українців.

Сьогодні вкотре День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ми відзначаємо в умовах повномасштабної війни. Увібравши в себе усі злочинні практики нацизму, рф зазіхає на нашу територіальну цілісність і намагається зруйнувати мир у Європі.

Наша боротьба триває, як десятки років тому. Вшануймо пам'ять Героїв, які поклали життя за свободу. Вклонімось і сучасним нашим воїнам, які сьогодні надійно тримають зброю.

Перемогли нацизм – переможемо й рашизм. Слава Україні!

 З повагою, начальник Миколаївської РВА

Максим Кашуба

 

Всі новини →