Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

Тижневі підсумки Миколаївської РВА!

03/05/2024

Минає тиждень – час для оперативного інформування. Передвеликодній дні присвячуємо корисним справам. Маємо надію, що все вдасться. Про це – згодом.

Допомога громадам. Продовжуємо залучати благодійність для людей нашого району. Співпраця з громадськими організаціями дає результати.

Цього тижня у населених пунктах Первомайської СТГ (Партизанський, Киселівський старостинські округи, село Новоселівка) за співпраці з Благодійним Фондом мешканці отримали продуктові набори.

Волонтери "Добробату" допомогли людям у с. Новомиколаївка Первомайської СТГ, ремонтували дахи, стелили шифер, прибирали сміття. Дякуємо партнерам!

Підтримка ЗСУ. На запрошення голови Мішково-Погорілівської громади взяв участь у благодійному заході "Все буде Україна" на підтримку Збройних Сил України. Діти подарували нашим захисникам патріотичні вироби та обереги.

Завдяки волонтерці та активістці Ользі Дерновій одному з підрозділів ЗСУ було передано партію маскувальних сіток. Це вже не перша допомога, яку отримуємо від пані Ольги, вона постійно підтримує як наших військових, так і мирних жителів.

Дбаємо про довкілля. Цього тижня поліцейські офіцери громад Галицинівської, Коблівської, Нечаянської провели серед громадян просвітницькі заходи щодо збереження довкілля. Розповіли про відповідальність за самовільне спалювання рослинності, викидання сміття, незаконну порубку дерев, порушення правил охорони вод, миття транспортних засобів у невідповідних місцях.

Підтримка бізнесу. Взяли участь в онлайн-семінарі "Порядок проведення перевірок трудових відносин, кадрове діловодство. Відповідальність роботодавців за порушення трудового законодавства". Ціль - допомогти роботодавцям не наражати себе на штрафи та не погіршувати фінансовий стан. Проблеми трудових відносин в період війни загострились, тому потребують роз'яснень.

Збереження історії. За моїм дорученням робочою групою на чолі із заступником начальника Владиславом Яклюшиним перевірили корпус архівного відділу в смт Березанка. Умови зберігання документів Національного архівного фонду мають відповідати встановленим вимогам незважаючи на будь-що.

Підготовка до надзвичайних ситуацій. В кінці тижня разом з представниками органів управління і сил цивільного захисту Миколаївської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту брав участь у виїзній нараді Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС. Розглянули питання реагування на надзвичайні ситуації, пов'язані з аваріями на об'єктах енергетики, водо- та газопостачання. У формі діалогу обговорювалися кращі практики реагування на НС.

Великдень 2024 - традиції та безпека. Цьогоріч знову зустрічаємо Великдень в умовах воєнного стану. Війна не змогла зламати нашу віру в перемогу світла над темрявою та щиру молитву за рідних. Похід до храму у Великодню ніч залишається важливою та непорушною традицією для кожного християнина.

Однак, в такі дні особливо важливо пам'ятати про безпеку: утримайтеся від масових зборів у культових спорудах та навколо них. Віддайте перевагу онлайн-трансляціям богослужінь. Дотримуйтеся правил комендантської години. У разі повітряної тривоги негайно прямуйте в укриття. Будьте обережні.

Всі новини →