Mykolayiv » News
Головна News Regulating politics and entrepreneurship УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

News

26 квітня - Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф!

26/04/2024

Сьогодні, 26 квітня, у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф.

Кожного року в цей день ми згадуємо найпотужнішу техногенну катастрофу ХХ століття, коли мирний атом став загрозою для всього людства.

Саме цього дня 1986 року вибухнув четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції. Внаслідок цього реактор був повністю зруйнований і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. В одну мить змінилося звичайне життя мільйонів людей. Тисячі невинних людей, сотні рятувальників та лікарів, мільйони тварин та рослин – усе відчуло нищівну силу тієї ночі.

Аварія торкнулася життя кількох поколінь і завдала непоправних втрат, стала причиною численних смертельних випадків, небезпечних захворювань та зробила 30 кілометрову зону ураження не придатною для життя назавжди.

Через 38 років після аварії, ядерна небезпека не зникла. Захоплення Чорнобильської атомної електростанції, спроба захопити Південноукраїнську АЕС та окупація найбільшої в Європі Запорізької АЕС вкотре поставили світ перед небезпекою ядерної катастрофи.

Не зважаючи на підступну і безпідставну війну, розв’язану рф проти нашої країни, ми та увесь світ не повинні допустити, щоб нова атомна трагедія повторилася знову. Чорнобильська аварія повинна стати постійним і суворим нагадуванням людям про відповідальність перед прийдешніми поколіннями.

Низький уклін ліквідаторам, які 38 років тому рятували світ від наслідків Чорнобильської трагедії.

Низький уклін усім українцям, які сьогодні продовжують захищати нас від повторення лиха світового масштабу.

З повагою, начальник Миколаївської РВА Максим Кашуба

 

Всі новини →